NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Tips voor een duurzamere woning

2 Minuten lezen

Duurzaamheid, je komt er tegenwoordig niet meer omheen. Het is op dit moment misschien wel het meest besproken thema ter wereld. Duurzaamheid kan je namelijk toepassen op alle dingen van het leven. In dit artikel houden we het even alleen op duurzaam wonen en de zitmeubelen die daarbij horen. Er worden een paar handige tips gegeven hoe jij zelf je huis duurzamer kan maken waardoor je de wereld helpt beter te maken. Daarnaast kan je er zelfs kosten mee besparen door te kiezen voor duurzame zitmeubelen. Hieronder volgen de tips voor duurzaam wonen.

Meubilair verduurzamen

Duurzame stappen ondernemen hoeft niet altijd veel tijd en geld te kosten. Met slimme oplossing kan je al veel impact maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar je meubilair. Het gebeurt nog te vaak dat mensen nieuwe meubels kopen terwijl dit helemaal niet nodig is. Vaak zijn oude meubels nog in een goede conditie. Je kan deze meubels ook opknappen en een likje verf geven. Zien ze er weer uit als nieuw. Als je toch nieuwe meubels gaat kopen, doe het dan goed. Koop kwalitatieve meubels waarvan je zeker weet dat je lang meegaan en die je makkelijk zelf kan opknappen. Dit kost soms iets meer maar is een goede investering.

Om het meubilair tot zijn recht te laten komen is het belangrijk dat men naar een vloer zoekt die in dezelfde thuishoort. Tapijt is een optie om het leefbaar te maken, omdat het warmer aanvoelt als men met sokken of met blote voeten door huis loopt. Voor makkelijk onderhoud kan men tegels of parket nemen. Zoek je een Parket afdeklijst kijk dan hier.

Een goede isolatie

Een goede isolatie is erg belangrijk. Zo behoudt je de warmte in je huis en zorg je voor een goede doorstroom van lucht. Dit is belangrijk voor je eigen gezondheid maar ook voor je energiekosten. Als je huis niet zo goed is geïsoleerd, raak je veel warmte kwijt. Zo blijf je de verwarming hoog zetten en lopen de kosten vaak onnodig hoog op. Een VvE beheerder in Den Haag kan helpen bij het onderhouden en isoleren van meerdere woningen. Controleer je huis dus altijd op naden en spleten die je makkelijk dicht kan maken. Kijk daarnaast voor opties voor muur- en dakisolatie en beter isolerend glas.

Verlichting

Kijk tot slot eens naar je verlichting. Hoe ga je er mee om? En wat voor soort verlichting gebruik ik? Deze vragen moet je jezelf stellen. Vaak worden er lichten aan gelaten in kamers waar je helemaal niet aanwezig bent. Censoren zijn hiervoor een goede oplossing. Stap daarnaast over op LED-verlichting. Dit kan je honderden euro’s besparen op langere termijn en is een relatief kleine investering om toe te passen.

Gerelateerde berichten
Interieur

Hoe je glazen tafel de aandacht trekt

1 Minuten lezen
De plaatsing van glazen tafels is een kunst op zich, waarbij zorgvuldige overwegingen nodig zijn om zowel functionaliteit als esthetiek te maximaliseren….
Interieur

Een huis inrichten na aankoop

5 Minuten lezen
Een huis inrichten na aankoop kan een van de meest opwindende en lonende ervaringen zijn. Dit is immers uw kans om het…
Interieur

Hoe laat is het?

2 Minuten lezen
Dit is een vraag die ieder zich dagelijks stelt en die ieder bijna automatisch naar een klok doet kijken. Klokken ze zijn…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *