NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Sloten

Veiligheidssloten met een keurmerk voorkomen inbraken

2 Minuten lezen

Wist je dat er in Nederland dagelijks gemiddeld meer dan 200 inbraken plaatsvinden? Door de Corona crisis zullen deze cijfers iets lager liggen, maar nog steeds is het handig om je woning goed te beveiligen tegen inbrekers. In deze blog lees je enkele handige tips hoe je dit kunt doen.

Sloten die voldoen aan Politiekeurmerk Veilig Wonen

Bij een slotenmaker kun je sloten kopen die voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Deze sloten verkleinen de kans op een inbraak enorm. Normale of oude sloten zijn kwetsbaar voor de methodes van inbrekers. Inbrekers gebruiken speciale inbraakmethodes en nemen hiervoor een koevoet of een schroevendraaier mee. Het is ook zeer aan te raden om nooit, maar dan ook nooit ramen of deuren op te laten, want dan maak je het inbrekers gemakkelijk om binnen te sluipen. Inbrekers zijn op zoek naar woningen waar dit het geval is. VvE beheerder Hoofddorp kan meerdere huizen voor je beveiligen en onderhouden. Heb je dus je handen vol aan vastgoed. Dan kan je deze partij inzetten om goede sloten te zetten op deuren.

Pas op als je op vakantie gaat

Op vakantie gaan is heerlijk, maar je bent dan wel extra kwetsbaar voor inbraken. Vermijd in ieder geval informatie te delen via social media, want inbrekers letten hier ook op. Daarnaast moet je ervoor zorgen dan je woning bewoonbaar blijft ogen. Hiervoor kun je de hulp van de buren vragen. Vraag of ze af en toe een auto voor je deur zetten, de post opruimen en gordijnen open doen.

Verberg je waardevolle spullen

Het doel van inbrekers is om waardevolle spullen mee te nemen bij de inbraak. Voorkom dat je daarom waardevolle spullen in het zicht van inbrekers laat slingeren. Als inbrekers de buit zien liggen kunnen ze ook een steen gebruiken om de ruit door te gooien. Voor je erachter komt dat er wordt ingebroken zijn ze er al vandoor.

Camera’s of een alarm

Met het installeren van camera’s of een alarm kun je inbrekers afschrikken. Er zijn zelfs inbrekers die helemaal niet meer bij jouw woning zullen willen inbreken. Camera’s en een alarm hebben echter ook nadelen. Inbrekers zullen op de beelden namelijk niet altijd herkenbaar zijn. Een alarm kan effectief zijn, maar soms zullen inbrekers er alsnog snel vandoor gaan met de buit. Voordat de politie er zal zijn, zal het zeker vijf of tien minuten duren en de kans is heel groot dat dit te laat zal zijn. 

Mocht je iets verdachts zien bel toch direct de politie en kijk uit voor een confrontatie met de inbrekers. Inbrekers kunnen gevaarlijk en gewapend zijn. De beste tip blijft toch om naar de slotenmaker te gaan, want dan wordt het heel moeilijk voor inbrekers om binnen te komen!

Gerelateerde berichten
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *