NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Hoe laat is het?

2 Minuten lezen

Dit is een vraag die ieder zich dagelijks stelt en die ieder bijna automatisch naar een klok doet kijken. Klokken ze zijn er in allerlei verschillende soorten en maten, wandklokken, schoorsteenmantel klokken, tafelklokken,  staande klokken, koekoeksklokken en ga zo maar door.

Tijd als begrip

Tijd is een fascinerend begrip. Een dag heeft 24 uur, een uur dat bestaat uit 60 minuten die weer bestaan uit secondes. Fascinerend is hoe de uren worden opgedeeld, een uur bestaat uit twee halve uren, die ieder weer bestaan uit 30 minuten of een uur bestaat uit 4 kwartieren. Een kwartier bestaat uit 15 minuten. Hoe het uurwerk wordt gezien bepaald vaak ook de soort klok die gebruikt wordt en gezien wordt.

Vandaag de dag kan een klok een ‘statement’ zijn, een ‘fashion’ item, noodzakelijk (denk aan een perron in een treinstation) of een ‘sieraad’. Voor elk huis , voor ieder kun je een geschikte klok kopen. Of je nu van landelijke klassieke klokken houdt of van industriële uitziende klokken.

De landelijke klok

Het verhaal van ‘grootvaders klok’  een mooie grote zware staande klok met een mooie galm bij het slaan op het hele uur, half uur of zelfs op elk kwartier. Een uniek uurwerk waar er maar 1 van is met een antieke wijzerplaat wordt steeds zeldzamer. Massa productie zorgt voor veel gedigitaliseerde klokken dit heeft als gevolg dat klassieke landelijke klokken als grootvadersklok, koekoeksklokken oftewel klokken met een ambachtelijk uurwerk steeds zeldzamer worden. De soort klok, die slaat, vaak antiek is, sierlijk is afgewerkt en meestal wordt ingedeeld onder de landelijke klokken is een klok waar het bijhouden van de tijd allemaal begonnen is en waar velen zich nog steeds prettig bij voelen. Nadeel van deze schitterende klokken is vaak de prijs wat velen er niet voor over hebben. Antiek, handwerk en ambacht kost geld ook om deze klokken te onderhouden wat ervoor zorgt dat velen klokken zoals deze uit onze huizen verdwijnen. 

De industriële klok

Velen houden van industriële klokken. Maar een industriële klok is niet bij definitie een massa geproduceerde klok. Vele worden speciale voor bepaalde ruimtes ontworpen en gemaakt. Groot misverstand is ook dat een Industriële klok, automatisch een digitale klok is, misschien in de aansturing maar echt niet altijd in uiterlijk. Prachtige grote stevige metalen wijzers en wijzerplaten, robuuste en soms met edelmetaal vervaardigde grote klokken kunnen industriële hoog standjes zijn, verzamel objecten, sieraden en voldoen aan de wensen van zijn gebruikers.

Ongeacht of een klok landelijk of klassiek is, een ronde klok of vierkante klok, industrieel vervaardigd of geproduceerd is in massa, het gebruik veranderd niet, hij verteld ons de tijd. Voor ieder huis, ieder persoon is er wel een te vinden die voldoet. 

De vraag “Hoe laat is het?” kan op elk moment gesteld worden…

Gerelateerde berichten
Interieur

Hoe je glazen tafel de aandacht trekt

1 Minuten lezen
De plaatsing van glazen tafels is een kunst op zich, waarbij zorgvuldige overwegingen nodig zijn om zowel functionaliteit als esthetiek te maximaliseren….
Interieur

Een huis inrichten na aankoop

5 Minuten lezen
Een huis inrichten na aankoop kan een van de meest opwindende en lonende ervaringen zijn. Dit is immers uw kans om het…
Interieur

Deze raamdecoratie houdt de kou deze winter buiten!

1 Minuten lezen
Rolgordijnen behoren tot de populairste keuzes voor raambekleding, maar houden ze de kou ook buiten? Het antwoord hierop is ja, rolgordijnen helpen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *