NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

3 nuttige tips om een geschikt dekbed te vinden

2 Minuten lezen
dekbed tips

Een goede nachtrust is niet alleen afhankelijk van de activiteiten die je voor het slapengaan doet. Hoewel veel artsen beweren dat je door je levensstijl aan te passen ook beter kan gaan slapen is dit echt niet altijd het geval. Ook de aanschaf van een nieuw en kwalitatief matras is niet voldoende om jouw nachtrust te optimaliseren. Iets waar veel mensen niet bij stilstaan, maar wat wel degelijk een groot effect kan hebben, is de aanschaf van een goed dekbed.

Er bestaan tegenwoordig ontzettend veel verschillende soorten dekbedden. Welk dekbed voor jou het meest geschikt is hangt van heel veel verschillende factoren af. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan de mate waarin je transpireert, mogelijke allergische reacties en de verschillende warmtebehoefte in de winter en zomer. Weet jij niet goed waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw dekbed? Wij geven je 3 nuttige tips om de juiste keuze te maken.

1.      Oriënteer je goed

Het aanbod van dekbedden is ontzettend groot. Het is bijna onmogelijk om alle soorten dekbedden op een rijtje te zetten. Zeker omdat ieder merk ook nog eens andere kwaliteiten en eigenschappen toevoegt. Het is daarom vooral belangrijk om te ontdekken welke vulling bij jou past. Nu kun je natuurlijk alle webshops en winkels afstruinen, maar daar word je uiteraard niet wijzer van. Oriënteer je daarom goed online en lees de ervaringen van andere mensen. Jij weet natuurlijk het beste hoe je slaapt en waar je behoefte aan hebt. Op basis van de ervaringen van anderen en je eigen referentiekader vind je zo al snel een dekbed die bij je past. In dat geval is een dekbed van weidswonenenslapen.nl kopen zo gedaan.

2.      Kies voor de juiste warmteklasse

Ieder dekbed beschikt over een zogenaamde warmteklasse. Dit vertelt je hoe warm het dekbed precies is. Toch kan het onderscheiden van de verschillende warmteklassen best wel ingewikkeld zijn. Zeker omdat iedere leverancier een ander systeem kan gebruiken. Waar bij de één warmteklasse 1 het warmst is, zal dit bij de ander juist weer het minst warm zijn. Daarom is het verstandig om eerst goed de specificaties van het dekbed te lezen. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

In de meeste gevallen is warmteklasse 1 het warmst. Deze wordt voornamelijk gebruikt door mensen die het snel koud hebben of gedurende de koelste wintermaanden. De minst warme klasse is 4 en deze is uitstekend geschikt als zomerdekbed. Hoewel er bij iedere warmteklasse een advies wordt gegeven, is dit natuurlijk geheel persoonlijk. De één heeft nou eenmaal meer baat bij warmte dan de ander.

Ten slotte is het ook nog mogelijk om voor een combinatie te kiezen. Denk hierbij aan een 4 seizoenen dekbed. Deze bestaat uit twee verschillende lagen die je aan elkaar kunt bevestigen. Het losse dekbed is geschikt voor de zomer en het dubbele dekbed is geschikt voor de winter.

3.      Wat te doen bij allergische reacties?

In principe hoef je geen allergische reactie te verwachten van jouw dekbed. De voornaamste bron van allergieën zit hem namelijk niet direct in de vulling van het dekbed, maar meer in de mate waarin deze aantrekkelijk is voor de huisstofmijt. Gelukkig zijn de meeste dekbedden tegenwoordig minder aantrekkelijk geworden voor deze beestjes.

Maak je je toch zorgen over je allergieën? En wil je er zeker van zijn dat huisstofmijt verleden tijd is? Kies dan voor een dekbed met synthetische vezels. Deze zijn gemakkelijk thuis te wassen op 60 graden. Zo dood je eenvoudig alle mogelijke bacteriën en huisstofmijt in het dekbed.

Kijk naar hoe stoffig de vloer is. Veel stof en huidschilfers verzamelen zich daar en kunnen juist de boosdoener zijn. Tapijt houdt stof beter vast. Om die reden is het te overwegen om een parketvloer aan te schaffen die makkelijk schoon te houden is. Voor een dergelijke vloer kan je bijbehorende Afdeklijsten parket aanschaffen.

Gerelateerde berichten
Slapen

Bedden en boxsprings

2 Minuten lezen
Bedden zijn meubels waarop mensen slapen of rusten. Ze zijn er in verschillende maten, stijlen en materialen, en kunnen worden aangepast aan…
Slapen

De beste tips om uw beddengoed fris en schoon te houden

5 Minuten lezen
Een schoon, fris bed is iets waar we allemaal naar streven; het is een belangrijke factor voor een goede nachtrust en een…
Slapen

Vermijd deze dingen als je goed wilt slapen

2 Minuten lezen
De meeste deskundigen raden aan om tussen de zes en acht uur te slapen.Slapen is een eerste levensbehoefte van mensen en moeten…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *