NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Plissé hordeuren: wat zijn dat nou eigenlijk?

2 Minuten lezen

Een plissé hordeur, ook wel een plissé hor genoemd, is een type schuifdeur die steeds vaker in Nederlandse woonhuizen gebruikt. Deze stijlvolle en functionele deur komt origineel uit Japan, maar er komen wel steeds meer budget versies op de markt. Deze budget versies maken echter geen gebruik van de gepatenteerde Japanse technieken, maar implementeren juist andere methodes om hetzelfde effect te krijgen. De naam plissé hordeur komt van het feit dat de deur gemaakt is van vouwbaar gaas. Dit gaas creëert een plissé effect. 

De plissé hordeur kwam in 1999 voor het eerst in Europa, en is sindsdien steeds bekender geworden, ook in Nederland. Dit komt vooral door de voordelen die deze deur biedt. 

Voordelen van plissé hordeuren

Dat de plissé hordeur stijlvol en functioneel is, is makkelijk te zien. Maar deze deur biedt nog vele andere voordelen. Eén van de belangrijkste van deze voordelen is dat deze deur insecten, vliegen en pollen buiten houdt, maar wel frisse lucht naar binnen laat en zo zorgt voor ventilatie. 

Een ander belangrijk voordeel van de plissé hordeur is het feit dat het gaas zich niet opvouwt wanneer de deur openstaat, en dat hij meteen zijn vorm terugkrijgt. Hiernaast neemt de plissé hordeur ook weinig ruimte in beslag wanneer hij open staat. Dit komt doordat de deur een schuifdeur is. 

Ook is de plissé hordeur toegankelijk voor een ieder. De deur komt in verschillende afmetingen, en kan worden afgestemd op jouw behoeften. Jij kunt dus de deur bestellen in verschillende breedtes, hoogtes, diktes, en kleuren. Verder komt de deur, dankzij de budget versies die niet gebaseerd zijn op de Japanse technieken, in verschillende prijsklassen. 

De plissé hordeur is verder ook makkelijk in gebruik. Vanwege de rails aan zowel de bovenkant als aan de onderkant is de deur makkelijk te gebruiken. Ook zijn de deuren niet zwaar, en dat is zeker wel prettig!

Het gaas op de deur komt meestal in een lichte neutrale kleur, maar tegenwoordig kun je ook kiezen voor donker gekleurd gaas. Dit is vooral handig als je kleine kinderen hebt, of huisdieren die tegen dit gaas zouden kunnen aanlopen. Ook heeft de deur een lage drempel, waardoor hij veiliger is voor kinderen dan een normale schuifdeur. 

De plissé hordeur is zeker een deur om naar te kijken als je op zoek bent naar een schuifdeur, en is vooral ideaal als jij een schuifpui hebt. Vanwege de verschillende prijsklassen kan ook jij een plissé hordeur kiezen die perfect bij je past, en ook binnen jouw budget past!

Gerelateerde berichten
Huis

Welke type houtsoorten bestaan er?

2 Minuten lezen
Er bestaan veel diverse houtsoorten in de wereld. Tegenwoordig is bijna alles in de wereld afkomstig van hout. Ook heeft iedere houtsoort…
Huis

Tips om jouw wooncomfort te verhogen

1 Minuten lezen
Je eigen huis is een plek om lekker tot rust te komen en een plek waar je je op je gemak moet…
Huis

Wat te doen met een lege kamer in huis?

2 Minuten lezen
Heb jij thuis een extra kamer waar je niks mee doet? Dat is ontzettende zonde. Heel veel mensen zouden dromen van een…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *