NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Verhuizen

Leuk wonen checklist

2 Minuten lezen

Sta je op het punt om binnenkort te verhuizen? Dan zal je een drukke maar spannende periode tegemoet komen. Als je net een nieuw huis hebt gekocht kan je uiteraard niet wachten om er in te kunnen. Je kan eindelijk je huis inrichten zoals jij mooi vindt en je kan lekker zelf koken in je nieuwe keuken. Maar daarvoor moet nog wel een hoop gebeuren. Verhuizen moet je slim aanpakken. De meeste mensen denken er veel te makkelijk over. Maar als je eenmaal gaan beginnen, ervaren ze veel stress. Vaak gaan spullen kapot of raken kwijt, en hebben mensen veel meer tijd nodig dan verwacht. Dit soort problemen kan je makkelijk voorkomen. Bij verhuizen draait het vooral om planning en een goede voorbereiding. Stel jezelf van te voren kritische vragen over je budget en over je prioriteiten. Als je daar van te voren al over nadenkt zal je later in het proces tegen minder problemen aanlopen. Als je alle stress en gedoe compleet wilt voorkomen kan je er ook voor kiezen om een verhuisbedrijf in te huren. Zij regelen alles voor je en op die manier kan jij je focussen op andere dingen. 

Duurzaamheid

Als je net een nieuwe huis hebt gekocht en je nog bezig bent met de verhuizing zal je veel aan je hoofd hebben. De meeste mensen zullen daarom niet gelijk aan duurzaamheid denken. En waarom dan duurzaamheid? Als je een nieuwe woning ingaat biedt dat een mooie kans om alles aan te passen. Je kan duurzame maatregelen nemen waardoor je zuiniger gaat wonen. Duurzaamheid is erg populair en wordt in de toekomst steeds populairder. Het is daarom verstandig om nu al stappen te ondernemen. Je helpt niet alleen mee aan een schoner planeet maar je kan ook nog eens flink wat kosten besparen. Wie wilt dat nou niet? Er zijn veel manieren waarom je duurzaamheid kan toepassen in je woning. Je kan simpelweg duurzame materialen gebruiken, zoals meubels van gerecycled materiaal of een hekwerk gemaakt van gerecycled materiaal. Daarnaast kan je denken aan LED-verlichting en waterbesparende kranen. Als je het groter aan wilt pakken kan je ook kiezen voor een warmtepomp of zonnepanelen. Hier kan je tegenwoordig zelfs subsidie voor aanvragen. 

Inrichten en verbouwen

Het leukste moment is natuurlijk als je jouw nieuwe huis opnieuwe kan inrichten. Na al het gedoe van de verhuizing kan je lekker aan de slag op je nieuwe plekje. Als je een koopwoning hebt kan je helemaal lekker aan de slag. Je kan er dan voor kiezen om flink te verbouwen. Bij huurwoningen kan dat meestal niet. Voordat je gaat verbouwen is het wel altijd handig om te kijken of je een vergunning voor verbouwen nodig hebt. Als je dit hebt gedaan kan je aan de slag. Voordat je gaat beginnen is het verstandig om een plan van aanpak te maken, net als met de verhuizing. Maak bijvoorbeeld een plattegrond en schrijf in het algemeen op hoe het eruit moet zien en wat de indeling kan worden. Zo kan je later veel sneller inrichten. Begin daarnaast altijd met het schilderen van je muren. Dit bepaalt voor een groot deel de sfeer in huis. Dit kan je zelf doen of je kan een schilder inhuren. Daarna kan je alle meubels neerzetten. Hierbij is het verstandig om eerst alle grote meubelen te doen en daarna de kleinere.

Gerelateerde berichten
Verhuizen

Praktische cadeau-ideeën voor vrienden of familie die gaan verhuizen

2 Minuten lezen
De komst van de feestdagen is bijna altijd een stressvolle tijd van het jaar. Daarbij verhuizen maakt het nog gekker en chaotischer,…
Verhuizen

Checklist uit huis gaan

2 Minuten lezen
Thuis wonen is lekker makkelijk. Er wordt voor je gekookt en misschien zelfs kleding gewassen, maar het heeft natuurlijk ook zijn nadelen….
Verhuizen

Efficiënt verhuizen met deze tips

1 Minuten lezen
In dit artikel worden een paar handige tips gegeven door verhuisbedrijf Rotterdam waardoor je veel efficiënter kan verhuizen. Een verhuizing kan voor…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *