NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Het inrichten van een grote woonkamer doe je zo

2 Minuten lezen

Kleine ruimtes en kleine huizen worden vaak gezien als sfeervol en gezellig terwijl grote ruimtes eerder worden gezien als kil. Toch hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Door een grote ruimte op de juiste manier in te richten kun je deze erg gezellig en fijn maken. Hiervoor moet je alleen weten waar je op moet letten en welke aanpassingen je kunt doen. Ook moet je weten welke items en meubels je kunt kopen. We helpen je graag een handje op weg en daarom hebben we enkele tips voor je uitgeschreven.

Maak verschillende ruimtes

Het inrichten van een grote woonkamer lijkt misschien erg makkelijk omdat je nou eenmaal erg veel ruimte beschikbaar hebt. Echter moet je je hier niet in vergissen. Je maakt namelijk snel de fout dat er teveel meubels midden in de woonkamer komen te staan waardoor de ruimte er opgepropt uit komt te zien. Wat je daarom beter kunt doen is verschillende hoeken maken in de kamer. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een scheidingswand neer te zetten of door kasten of banken neer te zetten.

Bedenk leuke thema’s

Een grote woonkamer heeft veel ruimte en daarom kan het een leuk idee zijn om iedere hoek een ander thema te geven. Dit kun je bijvoorbeeld doen door iedere hoek in een andere kleur te verven of door te werken met allerlei verschillende materialen. Zo kan je kiezen voor houten meubilair waar een eetkamertafel hout goed bij past. Als je ervoor kiest om met verschillende kleuren verf te gaan werken moet je er wel op letten dat deze kleuren dicht bij elkaar liggen zodat de ruimte een geheel blijft. Kies bijvoorbeeld verschillende pastel kleuren of andere mooie combinaties. 

Kies grotere meubelstukken

Een erg belangrijke tip als het gaat om het inrichten van een grote woonkamer is dat je gebruik moet maken van een aantal grote meubelstukken. Deze kun je verder opleuken met een aantal fleurige accessoires. Het is beter om te kiezen voor een aantal grote meubelstukken in plaats van meerdere kleine meubels aangezien kleine meubels een woning er erg rommelig uit laten zien. De grote meubelstukken benadrukken de grotere oppervlaktes en dit is wat je wilt. De woonkamer straalt zo veel meer rust uit.

Ga voor nog een muur

Wanneer je echt alles hebt geprobeerd en het nog steeds niet is gelukt om je grote woonkamer op een leuke manier in te richten dan kun je overwegen om een extra muur te laten inbouwen in je woonkamer. Je bouwt zo als het ware een extra ruimte in je woonkamer die je bijvoorbeeld kunt gebruiken om visite te ontvangen of om een eettafel neer te zetten. Zorg er wel voor dat deze ruimte genoeg licht krijgt door er bijvoorbeeld schuifdeuren of ramen in te bevestigen. Anders wordt de ruimte een donker hok en dat is natuurlijk niet gezellig. Laat deze klus ook altijd uitvoeren door professionals en teken van te voren uit hoe je wilt dat de nieuwe ruimte eruit komt te zien. Zo weet je zeker dat alles tijdens de bouw goed gaat.

Wanneer je bovenstaande tips toepast zul je erachter komen dat het inrichten van je grote woonkamer eigenlijk best eenvoudig is. Maak een plan en ga lekker aan de slag. 

Gerelateerde berichten
Interieur

Hoe je glazen tafel de aandacht trekt

1 Minuten lezen
De plaatsing van glazen tafels is een kunst op zich, waarbij zorgvuldige overwegingen nodig zijn om zowel functionaliteit als esthetiek te maximaliseren….
Interieur

Een huis inrichten na aankoop

5 Minuten lezen
Een huis inrichten na aankoop kan een van de meest opwindende en lonende ervaringen zijn. Dit is immers uw kans om het…
Interieur

Hoe laat is het?

2 Minuten lezen
Dit is een vraag die ieder zich dagelijks stelt en die ieder bijna automatisch naar een klok doet kijken. Klokken ze zijn…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *