NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Deze raamdecoratie houdt de kou deze winter buiten!

1 Minuten lezen
Raamdecoratie slaapkamer

Rolgordijnen behoren tot de populairste keuzes voor raambekleding, maar houden ze de kou ook buiten? Het antwoord hierop is ja, rolgordijnen helpen de kou op afstand te houden, maar er zijn verschillende betere opties. In dit artikel zullen we je helpen verschillende andere keuzes te ontdekken die thermisch efficiënter zijn. Laten we er meteen in springen met plisségordijnen!

Plisségordijnen

Plisségordijnen worden in de volksmond ook wel honingraatgordijnen genoemd. De bijnaam ‘honingraat’, komt van de zeshoekige cellen die gevormd worden als ze dichtgetrokken worden. Deze kleine cellen vormen een luchtzak als isolerende barrière tussen je raam en je kamer. Plisségordijnen zijn ook verkrijgbaar met een aluminiumfolie in de binnenkant, waardoor de stof meer licht tegenhoudt. Door de cellenstructuur van het plisségordijn houdt hij in de winter de warmte binnen en in de zomer het zonlicht buiten.

Vouwgordijnen

De reden dat rolgordijnen de kou niet goed buiten houden is dat ze niet dik genoeg zijn. Als je op zoek bent naar stoffen rolgordijnen en je je zorgen maakt over de kou, overweeg dan een stijlvol vouwgordijn met thermische voering. Met een thermische voering in de stof genaaid, geven vouwgordijnen een echt gevoel van gewicht en luxe. Deze lagen helpen een barrière te vormen die warmteverlies beperkt en koude lucht bij het raam vasthoudt. Door deze thermische voering wordt het vouwgordijn ook nog een stukje zwaarder waardoor hij nog mooier voor het raam valt.

Gordijnen

Veel zware stoffen die als vouwgordijn worden verkocht zijn ook verkrijgbaar als gordijn. Ze zijn perfect om net over je venster op te hangen, zo vallen ze net op je vensterbank en mooi voor je ramen waardoor er een lag ontstaat tussen je raampartij en je kamer. Gordijnen zijn ook perfect te combineren met andere energiebesparende raamdecoratie als vouwgordijnen of jaloezieën. Een gelaagde combinatie van raamdecoratie zorgt namelijk voor nog betere geïsoleerde kamer wat je aan het einde van de maand zeker terug ziet op je energierekening.

Gerelateerde berichten
Interieur

Hoe je glazen tafel de aandacht trekt

1 Minuten lezen
De plaatsing van glazen tafels is een kunst op zich, waarbij zorgvuldige overwegingen nodig zijn om zowel functionaliteit als esthetiek te maximaliseren….
Interieur

Een huis inrichten na aankoop

5 Minuten lezen
Een huis inrichten na aankoop kan een van de meest opwindende en lonende ervaringen zijn. Dit is immers uw kans om het…
Interieur

Hoe laat is het?

2 Minuten lezen
Dit is een vraag die ieder zich dagelijks stelt en die ieder bijna automatisch naar een klok doet kijken. Klokken ze zijn…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *