NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Hoe kan je goedkoop duurzamer gaan leven?

2 Minuten lezen

We moeten samen van de wereld een betere plek maken! Het milieu verbeteren is een verantwoordelijkheid die we allemaal zouden moeten dragen. Veel mensen denken echter dat dit ze heel veel geld of moeite gaat kosten. In deze blog wil ik laten zien dat dat reuze mee kan vallen en dat je ook veel kleine goede dingen kunt doen.

Het huishouden

Zelf ben ik thuis heel bewust bezig met duurzaamheid, maar dit kost me nauwelijks extra geld of moeite. Het gaat inmiddels allemaal vanzelf en soms bespaar ik juist op de kosten. Ik zal enkele voorbeelden geven, zodat het wat duidelijker wordt. Tijdschriften niet zomaar weggooien, maak er iemand anders gelukkig mee. Afval scheiden, zodat de producten gerecycled kunnen worden. Koop minder plastic producten en kies eerder voor houten producten, zoals een houten afwasborstel. Deze keuze is veel duurzamer en dus beter voor het milieu. Dit zijn slechts enkele simpele tips voor het huishouden die je kunt toe gaan passen. 

Ga zuinig om met stroom en gas

Ideaal zou zijn als je overgaat op groene stroom, maar dit doet nog niet iedereen. Je kunt wel de verwarming wat lager zetten en kiezen voor warmere kleding of een dekentje. Gebruik je apparaten niet zet ze dan uit, dat is beter dan op stand-by, en haal de stekker uit apparaten waar dat voor kan. Probeer ook eens minder televisie te kijken en zoek juist duurzamere hobby’s voor thuis.

Ga zuiniger om met je watergebruik

Door zuiniger om te gaan met ons watergebruik kunnen we ook al veel geld besparen. Zo zet ik thuis altijd een wekker van vijf minuten op mijn telefoon als ik ga douchen. Een half uur douchen is helemaal niet nodig en kost je enorm veel water. In bad gaan is al helemaal zonde, want je hebt veel water nodig om zo’n bad vol te laten lopen. Ook bij de afwas kun je zuiniger omgaan met het water verbruik. Op de korte termijn scheelt dit je niet veel geld, maar op de lange termijn kun je er toch een mooi bedrag aan overhouden. 

Discipline

Zoals je merkt aan de bovenstaande voorbeelden hoeft duurzamer leven niet gelijk te betekenen dat je meer geld gaat uitgeven, maar het vergt wel enige discipline. Wil je echt bijdragen aan een beter milieu, dan moet je gaan nadenken over groene stroom. Ook isolatie werkzaamheden voor jouw woning zijn dan uitstekende opties.

Gerelateerde berichten
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *